Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-28@23:32:08 GMT

معامله سهام پالایش یکم ۳۶ درصد زیر ارزش روز

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۳۲۹۴۷۲

به گزارش بورس تابناک، در مرز ۲ سالگی ETF اول یعنی دارا یکم و ۱.۵ سالگی ETF دوم یعنی پالایش یکم این مطالبه گری صورت می‌گیرد، زمانی که دیگر کاسه صبر سهامداران این دو صندوق لبریز شده است. زمان برای این دو صندوق فقط وعده های مسئولین را مشخص کرد. وعده اختصاص سهام جایزه در جهت جبران زیان سهامدارن پالایش یکم، وعده بورسی و انتخاباتی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وعده رسیدن قیمت این دو صندوق به ارزش ذاتی تا آخر سال ۱۴۰۰ توسط دکتر عشقی و هم اکنون سهامداران در پی وعده جدید، منتظرند تغییر اساسنامه این دو صندوق در هیأت وزیران تصویب شود تا این دو صندوق تعیین تکلیف شوند.

اکنون با وجود افزایش ارزش ذاتی هر واحد صندوق پالایش یکم به قیمت ۱۲ هزار تومان و فراتر از قیمت اولیه یعنی ۱۰ هزار تومان باز هم ۵۰ درصد زیر قیمت معامله می‌کند و دارا یکم هم حدودا ۵۰ درصد زیر قیمت ذاتی خود معامله می‌کند».

با وجود اینکه سرمایه‌گذاری در بورس همراه ریسک و نوسان است و همان گونه که سود یک نفر از سرمایه‌گذاری مربوط به خودش است، زیان او هم به خودش برمی‌گردد. بنابراین کسی در بورس و یا در صندوق‌ها تضمینی برای سودآوری ۱۰۰ درصد نمی‌تواند داشته باشد.

این مسئله را از داود رزاقی نماینده مدیر صندوق پالایشی یکم پرسیدیم که وی گفت: مجمع عمومی صندوق پالایشی یکم اخیراً برگزار شد که در این مجمع صورت‌های مالی حسابرسی شده تصویب می‌شود و انتخاب ارکان صندوق سرمایه‌گذاری پالایشی یکم با مجمع انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: خریداری کردن واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری از جمله پالایشی یکم همراه با سود و زیان است و همان گونه که سود هر کس به حسابش واریز می‌شود زیان احتمالی او هم مربوط به خودش است. صندوق پالایشی یکم، مرکب از سهام چهار پالایشگاه تهران، تبریز، اصفهان و بندرعباس است.

نماینده مدیر صندوق پالایشی یکم در مورد اارزش روز واحدهای سرمایه‌گذاری پالایشی یکم گفت: ارزش روز چهارم تیرماه ۱۴۰۱ هر واحد صندوق ۱۱ هزار و ۶۵۰ تومان است در حالیکه امروز هر واحد آن ۷۵۰۰ تومان خرید و فروش می‌شد یعنی هر واحد سرمایه‌گذاری به عنواند ۶۴ درصد NAV صندوق معامله می‌شود و هر واحد در واقع ۳۶ درصد زیر قیمت روز خرید و فروش می‌شود.

رزاقی تأکید کرد: در عین حال تصمیم‌گیران برای صندوق پالایشی یکم ارکان بالادستی مانند شرکت پالایش پخش، وزارت اقتصاد، سازمان بورس و سازمان خصوصی‌سازی است که تا این لحظه هیچ مورد خاصی برای جبران زیان دارندگان این واحدها به ما ابلاغ نشده است و ما فقط به عنوان مجری مصوبات و دستورات هستیم.

وی این نکته را هم گفت: دولت در اسفندماه سال گذشته برای جبران بخشی از زیان خریداران پالایشی یکم به اعضای هر واحد ۶۰۰ تومان سود از طریق سامانه سجام واریز کرد.

با توجه به تبصره ماده ۱۹ اساسنامه، مجمع مقرر نمود مبلغ ۶,۰۰۰ ریال سود نقدی به ازای هر واحد سرمایه گذاری (ممتاز و عادی) بین دارندگان واحدهای سرمایه گذاری صندوق تقسیم گردد. مقرر گردید سود مذکور تا پایان بهمن ماه به سرمایه گذاران پرداخت گردد.

براساس قاعده فقهی «من له الغُنم، فعلیه الغُرم»، هر کسی که سود یک چیزی را می‌گیرد، زیان آن هم متوجه خودش است.

منبع: فارس

منبع: تابناک

کلیدواژه: محمد کاظمی حسین طائب پالایشی یکم بورس بازار سرمایه محمد کاظمی حسین طائب صندوق پالایشی یکم صندوق پالایش سرمایه گذاری دو صندوق پالایش یکم درصد زیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۹۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست

ارزش بازار آلفابت روز جمعه در پی انتشار گزارش مالی این شرکت که سرمایه‌گذاران را مطمئن کرد شرکت مادر گوگل، یک بازیگر بزرگ در هوش مصنوعی خواهد بود، از مرز ۲ تریلیون دلار عبور کرد.

به گزارش ایسنا، سهام آلفابت روز جمعه ۱۰ درصد افزایش یافت و به ۱۷۱.۹۵ دلار رسید که بزرگترین افزایش یک روزه از ژوئیه سال ۲۰۱۵ بود و ارزش بازار این شرکت را به ۲.۱۵ تریلیون دلار رساند. این رشد، تقریبا ۲۰۰ میلیارد دلار به ارزش بازار آلفابت افزود و یکی از بزرگترین افزایش‌های روزانه را در تاریخ بازار سهام رقم زد. سهام این شرکت امسال ۲۳ درصد رشد کرده است در حالی که رشد شاخص نزدک ۱۰۰، حدود ۵.۳ درصد بوده است.

نقطه عطف ۲ تریلیون دلاری، پس از انتشار نتایج مالی این شرکت حاصل شد. درآمد آلفابت تحت تاثیر عملکرد قوی واحد رایانش ابری این شرکت، فراتر از انتظارات بود. تقاضای ابری، تحت تاثیر رشد هوش مصنوعی بوده است و همزمان، آلفابت با اعلام سود نقدی و برنامه بازخرید ۷۰ میلیارد دلاری سهام، سرمایه‌گذاران را تشویق کرد.

وین کوفمان، تحلیلگر شرکت «فونیکس فایننشیال سرویس» گفت: آلفابت به شکل فوق‌العاده‌ای مدیریت می‌شود. جریان نقدی آزاد آن، فوق العاده مبهوت‌کننده است و یک بودجه عظیم برای تحقیقات و توسعه دارد. از این رو، هر چند هیچ کس نمی‌داند کدام شرکت، بهترین محصولات هوش مصنوعی را دارد اما مشکل بتوان علیه آلفابت، شرط بست.

اگرچه ارزش بازار آلفابت در سال ۲۰۲۱، در یک روز معاملات، از سطح ۲ تریلیون دلار عبور کرد و اوایل ماه میلادی جاری، بار دیگر از این سطح توانست عبور کند اما برای نخستین بار است که در بالای ۲ تریلیون دلار بسته شد. شرکت انویدیا تحت تاثیر تقاضا برای تراشه‌های هوش مصنوعی، اوایل امسال از مرز ۲ تریلیون دلار عبور کرد در حالی که آمازون، فاصله زیادی با این رکورد ندارد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، مسیر رسیدن به این نقطه عطف، هموار نبوده است. ارزش سهام آلفابت در بحبوحه انتقادهای جدی نسبت به محصولات هوش مصنوعی این شرکت، نوسان داشته است و قبل از گزارش درآمد، برخی از سرمایه‌گذاران، توانایی آلفابت برای رقابت با شرکتهایی مانند OpenAI در این حوزه را زیر سوال برده بودند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قرارگاه تولید مسکن ارزان‌قیمت در برنامه صندوق ذخیره فرهنگیان است
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • کاهش ۲۰ هزار و ۱۴۴ واحدی شاخص کل بورس
  • شناسایی و اجرای بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان فرصت سرمایه‌گذاری
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل بورس
  • آلفابت به کلوب ۲ تریلیون دلاری‌ها پیوست
  • اجرا ۲۰ هزار میلیارد تومان پروژه در سازمان ملی مسکن
  • معامله ۳۶ همت انواع کالا و محصول در بورس کالا
  • پرهزینه و زیان‌ده؛ پول قرارداد پرداخت بازیکنان استقلال و پرسپولیس از جیب کارگران و بازنشستگان!