Web Analytics Made Easy - Statcounter

در شهریور ۹۹ پذیره نویسی صندوق پالایش یکم آغاز شد. صندوقی که فروش آن با تبلیغات گسترده ای همراه بود.

بعد از پایان پذیره نویسی مشخص شد ۴ میلیون نفر با خرید مبلغی به ارزش ۱۳ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در این عرضه مشارکت داشته اند، مقداری که تنها ۲۰ درصد از کل ارزش صندوق بود.

معاملات این صندوق تا چند ماه متوقف بود تا اینکه در ۱۱ آذر ۹۹ برای اولین بار خرید و فروش شد و روز‌های متفاوتی را برای سهامداران رقم زد روز‌هایی که حتی فاصله قیمتی این صندوق با nav (ارزش ذاتی) خودش به بیش از ۶۰ درصد نیز رسید و صدای اعتراض سهامداران را در آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا این که رئیس سازمان بورس در خصوص صندوق پالایش یکم در ۹ دی ۱۴۰۰ وعده‌ داد که صندوق پالایش یکم تا پایان سال به ارزش ذاتی خود می‌رسد اما این صندوق هم اکنون زیر nav معامله می‌شود.



حالا بعد از گذشت ۲۵ روز از سال جدید، این صندوق هنوز با ارزش واقعی خود فاصله دارد.

آقای بهراد موسوی تحلیلگر بازار سرمایه گفت: زمانی که صحبت از nav می‌شود باید در نظر گرفت که محاسبه آن برای پالایش یکم مورد سخت و دشواری نیست nav این صندوق اکنون ۱۰ هزار و ۴۱ تومان است و قیمت فعلی آن حدود ۷ هزار و ۳۰۰ تومان که این یعنی این صندوق حدود ۳۰ درصد با ارزش ذاتی خود فاصله دارد.


در دولت قبل به این صندوق و کسانی که این صندوق را خریداری کردند کم لطفی زیادی شد، علاوه بر این در هنگام عرضه این صندوق اشکالات فنی نیز وجود داشت و درست عرضه آن در انتهای رشد صعودی بازار قرار گرفت.

بازارگردانی نقطه تاریک  صندوق پالایش یکم 

او می گوید: علاوه بر این موضوع، بازارگردان مناسبی هم برای این سهم مشاهده نشده خیلی از سهم‌ها در بازار بازارگردان مناسبی ندارند پالایش یکم که یک صندوق است و شرایط آن متفاوت تر نیز هست.

به گفته این تحلیلگر بازار سرمایه یکی از راهکاری‌هایی که می‌تواند به بهبود وضعیت این صندوق کمک کند؛ تشکیل یک کارگروه مشترک بین وزارت اقتصاد و سازمان بورس است.

آقای مهدی میرزایی کارشناس بازار سرمایه گفت: وقتی که به وضعیت صندوق پالایش یکم و مقایسه آن با وضعیت کلان بازار نگاه می‌کنیم، ملاحظه می‌شود که طی دو ماه اخیر، این سهام نتوانسته همپای سایر بازار رشد کند.

شاخص کل بورس ۵ بهمن ۱۴۰۰، در یکی از کمترین مقادیر خودش طی ماه‌های اخیر قرار گرفت با این وجود، طی دو ماه اخیر  حدود ۲۱ درصد رشد کرده و تا روز ۲۳ فروردین ۱۴۰۱، در رقم یک میلیون و ۴۴۵ هزار واحد قرار گرفته است.

اما طی مدت مشابه، پالایش یکم از حدود ۷ هزار تومان به حدود ۷ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده و یک رشد تقریبا ۶ درصدی را تجربه کرده است.

این سهام  ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ هم حدود همین ۷ هزار و ۳۰۰ تومان بوده و عملا نتوانسته انتظارات سهامداران خود را برآورده کند.


به گفته این کارشناس بازار سرمایه مولفه‌های مختلفی  روی قیمت یک سهم در میان مدت و بلندمدت تاثیرگذاراست.با این وجود در کوتاه مدت، عوامل روانی متعددی می‌تواند بر وضعیت سهم تاثیر بگذارند و ارزش آن سهم را از وضعیت مطلوب و متعادل خارج کنند.

تخلیلگران بازار شرمایه معتقدند؛ در مورد پالایش یکم، اولا این سهم به هرحال تحت تاثیر وضعیت کلان بازار سرمایه در دوران افول قرار داشته و بخشی از اُفت ارزش آن ناشی از همین مولفه بوده است.

اما به غیر از این، یک عامل مهم دیگر هم وجود دارد، این که از روز‌های ابتدای عرضه این سهم، مباحث مختلفی پیرامون آن به میان آمد و در ادامه هم کشمکش‌هایی رخ داد که عملا باعث شد تا نگاه فعالان بازار نسبت به این نماد، تا حدودی مخدوش شود و این مهم منجر به این شد که روی خوشی نسبت به این سهم نشان داده نشود، در مجموع این عوامل باعث شدند تا یک فاصله بین قیمت بازار و nav رخ دهد.

اما راهکار بهبود وضعیت این صندوق چیست؟

پیش بینی ها نشان می دهد  لازم است تا یک بازارگردان مناسب برای این سهم درنظر گرفته شود و طی یک زمان معقول، زمینۀ رشد این سهم فراهم شود.سوم اینکه در حال حاضر، قیمت این سهم برای اینکه سهامداران خرد بتوانند روی آن معاملات متعددی را انجام دهند، تا حدودی بالاست، به نظر می‌رسد که یا افزایش سرمایه می‌تواند برای این سهم داده شود و یا اینکه هر سهم پالایش یکم، به تعداد بیشتری – مثلا ده سهم – تقسیم شود و در قیمت‌های کوچک تر، معاملات بیشتری روی آن صورت پذیرد.

سهامداران منتظر تحقق وعده رئیس سازمان بورس درباره این صندوق هستند و وعده ها را فراموش نخواهند کرد.

پالایش یکم از نماد‌های شتران، شپنا، شبندر و شبریز تشکیل شده است و برای بررسی این صندوق همیشه باید تاثیر این ۴ سهم را در نظر گرفت.

منبع: الف

کلیدواژه: صندوق پالایش یکم بازار سرمایه ۷ هزار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۹۳۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت

ایتنا - ارزش بازار آلفابت روز جمعه در پی انتشار گزارش مالی این شرکت که سرمایه‌گذاران را مطمئن کرد شرکت مادر گوگل، یک بازیگر بزرگ در هوش مصنوعی خواهد بود، از مرز ۲ تریلیون دلار عبور کرد.
سهام آلفابت روز جمعه ۱۰ درصد افزایش یافت و به ۱۷۱.۹۵ دلار رسید که بزرگترین افزایش یک روزه از ژوئیه سال ۲۰۱۵ بود و ارزش بازار این شرکت را به ۲.۱۵ تریلیون دلار رساند. این رشد، تقریبا ۲۰۰ میلیارد دلار به ارزش بازار آلفابت افزود و یکی از بزرگترین افزایش‌های روزانه را در تاریخ بازار سهام رقم زد. سهام این شرکت امسال ۲۳ درصد رشد کرده است در حالی که رشد شاخص نزدک ۱۰۰، حدود ۵.۳ درصد بوده است.

به گزارش ایتنا از ایسنا، نقطه عطف ۲ تریلیون دلاری، پس از انتشار نتایج مالی این شرکت حاصل شد. درآمد آلفابت تحت تاثیر عملکرد قوی واحد رایانش ابری این شرکت، فراتر از انتظارات بود. تقاضای ابری، تحت تاثیر رشد هوش مصنوعی بوده است و همزمان، آلفابت با اعلام سود نقدی و برنامه بازخرید ۷۰ میلیارد دلاری سهام، سرمایه‌گذاران را تشویق کرد.

وین کوفمان، تحلیلگر شرکت «فونیکس فایننشیال سرویس» گفت: آلفابت به شکل فوق‌العاده‌ای مدیریت می‌شود. جریان نقدی آزاد آن، فوق العاده مبهوت‌کننده است و یک بودجه عظیم برای تحقیقات و توسعه دارد. از این رو، هر چند هیچ کس نمی‌داند کدام شرکت، بهترین محصولات هوش مصنوعی را دارد اما مشکل بتوان علیه آلفابت، شرط بست.

اگرچه ارزش بازار آلفابت در سال ۲۰۲۱، در یک روز معاملات، از سطح ۲ تریلیون دلار عبور کرد و اوایل ماه میلادی جاری، بار دیگر از این سطح توانست عبور کند اما برای نخستین بار است که در بالای ۲ تریلیون دلار بسته شد. شرکت انویدیا تحت تاثیر تقاضا برای تراشه‌های هوش مصنوعی، اوایل امسال از مرز ۲ تریلیون دلار عبور کرد در حالی که آمازون، فاصله زیادی با این رکورد ندارد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، مسیر رسیدن به این نقطه عطف، هموار نبوده است. ارزش سهام آلفابت در بحبوحه انتقادهای جدی نسبت به محصولات هوش مصنوعی این شرکت، نوسان داشته است و قبل از گزارش درآمد، برخی از سرمایه‌گذاران، توانایی آلفابت برای رقابت با شرکتهایی مانند OpenAI در این حوزه را زیر سوال برده بودند.

دیگر خبرها

  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • شوراها به جایگاه واقعی خود نرسیده‌اند
  • قهرمانی تیم پالایش نفت بندرعباس در مسابقات پدل برد انتخابی تیم ملی
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • آیا وقت آن نرسیده است که شریان‌های حیاتی رژیم جنایتکار صهیونیستی قطع شود؟
  • ارزش بازار آلفابت از ۲ تریلیون دلار گذشت
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • ورود ۸۵۳ میلیارد تومان نقدینگی به صندوق‌های با درآمد ثابت در هفته‌ای که گذشت
  • حفظ گزینه خروج روسیه از یوفا